Sydbank: Nye produkter trækker Lundbeck ned

Lundbeck-analytiker Rune Majlund Dahl fra Sydbank fremhæver, det er selskabets nyindkøbte lægemidler, der trækker den danske virksomheds samlede overskud ned.

Sydbank: Nye produkter trækker Lundbeck ned - 1
Lundbeck kunne i dag fremvise et regnskab for andet halvår af 2009 med en solid fremgang i forhold til samme periode sidste år.

Alligevel er indtjeningen en smule under, hvad markedet havde håbet på og det kan ifølge medicinal-analytiker Rune Majlund Dahl tilskrives, at selskabets nytilkøbte produkter har nogle lavere marginer.

”Indtjeningen på en række af de produkter, Lundbeck har overtaget i forbindelse med opkøbet af Ovation er lavere end på koncernens andre lægemidler.

Omsætningen er sådan set fin, men på bundlinjen tjener man ikke nær så meget på de nye produkter,” siger analytikeren, der peger på, at Lundbeck med dagens regnskab kar forvente en lille kursstigning på børsen.

Rune Majlund Dahl hæfter sig dog ved, at et at Lundbecs nye produkter, Xenazine, der bruges af Huntingtons patienter til behandling af chorea, er med til at give et fint bidrag til den samlede bundlinje.

Dog savner analytikeren nyt om to vigtigste produkter nemlig Serdolect og Sabril, som skal godkendes af de amerikanske myndigheder inden for den nærmeste fremtid.