Sydbank: Nye Genmab-studier kan vise stort Darzalex-potentiale

Genmab har bekræftet, at selskabet er på vej med nye studier med succesmidlet Darzalex, og det giver noget mere kød på den snak, der har været, om at kræftmidlet potentielt kan bredes ud til at dække flere kræftformer, siger analytiker ved Sydbank Søren Løntoft.

Foto: Erik Refner

I studierne i fase Ib/II bliver Darzalex undersøgt i kombination med Opdivo (Nivolumab) til behandling af flere typer solide tumorer samt til behandling af blodkræft.

- Man har tidligere snakket om, at man vil undersøge Darzalex inden for solide tumorer blandt andet i kombination med de her immun-checkpoint inhibitors herunder Opdivo. Men nu får man lidt mere kolorit på, i forhold til hvilke tumorer man vil prøve at undersøge, siger Søren Løntoft.

I meddelelsen om studierne nævner biotekselskabet kræftformer som lungekræft, hoved-halskræft, bugspytkirtelkræft, tarmkræft og brystkræft. Dermed kan potentialet for behandling med Darzalex i sidste ende vise sig enormt. I øjeblikket bliver midlet benyttet til behandling af knoglemarvskræft.

- Hvis man ser på USA og de fem største markeder i Europa, så er der for nuværende omkring 60.000 personer om året, der bliver diagnosticeret med knoglemarvskræft. Hvis man ser på solide tumorer, så snakker vi millioner af patienter. Er man i stand til at vise en konkurrencemæssig effekt, så ligger der et kæmpe potentiale her, vurderer Sydbank-analytikeren.

Samtidig bemærker han, at studierne sker i henhold til en aftale med Genmabs licenspartner Janssen og medicinalselskabet Bristol-Myers Squibb.

- Jeg hæfter mig ved, at studierne er sponseret af Bristol-Myers Squibb. De kan i hvert fald se noget værdi i at komme med på Darzalex-vognen. Jeg tror, at flere og flere aktører inden for knoglemarvskræft kan se, at Darzalex kommer til at blive rygraden inden for behandling af knoglemarvskræft. I stedet for at stå på sidelinjen kan man lige så godt være med, siger Søren Løntoft.

Genmab-aktien ligger torsdag eftermiddag øverst i C20 Cap med en stigning på 3,5 pct. i rekordniveauet 1279 kr. Omkring 1 pct. af stigningen skyldes nyheden om studierne, vurderer Søren Løntoft.