Sydbank: Ny bestyrelse kan få svært ved at leve op til krav

Tirsdag aften blev Sydbanks bestyrelse reduceret med en tredjedel, da fire medlemmer, herunder både formand og næstformand, valgte at trække sig.

Erfarne folk som den tidligere nationalbankdirektør Torben Nielsen sagde farvel, og den resterende bestyrelse kan få svært ved at leve op til myndighedernes krav, de såkaldte "fit and proper"-regler.

Det vurderer headhunter Jakob Stengel, der er administrerende direktør og partner hos Case Rose, over for branchemediet Finanswatch.

»De tilbageværende otte medlemmer er utvivlsomt kompetente og egnede som bestyrelsesmedlemmer hver for sig, men som kollegium kunne det se ud som om, at man kan få en udfordring med at blive betragtet af Finanstilsynet som »fit & proper« som kollegium, eftersom de fleste af de hidtidige bank-, compliance- og governance-kompetencer nu har forladt bestyrelsen,« vurderer han over for mediet.

Sydbank forklarede decimering med »uenighed om governance og den fremtidige strategi«.

Ifølge Finanswatch var det dog uenighed om, hvorvidt Sydbank skulle være mere åben over for en fusion, der resulterede i de fire medlemmers afgang.

/ritzau/FINANS