Sydbank: NNIT får markedsværdi på 3-5 mia. kr.

Novo Nordisk kan formentlig se frem til en værdiansættelse af sit helejede it-selskab NNIT på mellem 3 og 5 mia. kr. ved den forestående børsnotering.

NNIT på Østmark i Søborg står foran en børsnotering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen på baggrund af, hvad han kalder en usikker konvolutberegning baseret på prisen på en række globale it-selskaber, som ikke nødvendigvis er helt sammenlignelige med NNIT. Konvolutberegningen kan dog bruges til, at det næppe er en børsnotering, der bør få indflydelse på Novo Nordisk-aktien.

- Jeg har egentlig gjort det for at se, hvor meget det betyder for Novo Nordisk. Her må man sige, at påvirkningen er begrænset, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Novos markedsværdi ligger på 740 mia. kr., så værdien af NNIT er ifølge estimatet under 1 pct. af den samlede værdi af Novo.

Den relativt begrænsede betydning for Novo sammenholdt med den dramatiske konkurs for OW Bunker bare omkring et halvt år efter børsføringen, vil formentlig betyde, at NNIT prissættes relativt venligt.

- Man har intet incitament til at være grådig i det her tilfælde, og derfor vil man formentlig give investorerne en rigtig god oplevelse. Jeg tror, at det er det primære for Novo Nordisk, vurderer Søren Løntoft Hansen.

Novo Nordisk annoncerede børsplanerne i januar sidste år, hvor selskabet bad NNIT om at undersøge mulighederne. Men en endelig afgørelse har trukket ud.

- Beslutningen er truffet på baggrund af en undersøgelse af mulighederne for en separat børsnotering af NNIT på Nasdaq Copenhagen, som NNIT's bestyrelse har gennemført på opfordring af Novo Nordisk A/S. Undersøgelsen blev igangsat på basis af mange års solid vækst og indtjening i NNIT, skriver selskabet.

Novo Nordisk vil som sælgende aktionær modtage hele nettoprovenuet fra aktiesalget.

- Novo Nordisk er meget tilfreds med NNIT's resultater, og vi er overbeviste om, at en ændret ejerstruktur bedre vil kunne understøtte NNIT's videre udvikling og værdiskabelse og styrke selskabets markedsposition både i Danmark og internationalt, siger bestyrelsesformand for NNIT samt koncernøkonomidirektør i Novo Nordisk Jesper Brandgaard ifølge meddelelsen.

I meddelelsen fremgår ikke detaljer som for eksempel, hvor stor en del, der skal sælges eller hvornår det skal ske. Det har tidligere været fremme, at Novo vil sælge omkring 30 pct. af NNIT:

NNIT er Danmarks tredjestørste leverandør af it-services og havde ifølge IDC en markedsandel på ca. 6,1 pct. i 2013. NNIT's serviceydelser omfatter rådgivning, udvikling, implementering, styring og support af it-løsninger samt drift af it-systemer for kunderne.

NNIT øgede omsætningen med 9,3 pct. i 2014 til 2410 mio. kr. Resultatet af primær drift landede på 265 mio. kr., hvilket gav en overskudsgrad på 11 pct. Overskudsgraden har dermed været tocifret de seneste ti år.

Målsætningen i forhold til udbytter er at betale 40 pct. af årets resultat til aktionærerne. I 2014 steg bundlinjen fra 186 mio. kr. til 209 mio. kr.