Sydbank: Man skal nok ikke lægge for meget i TDCs opjustering

Morgenens opjustering fra TDC er positiv, men som investor skal og vil man nok trække på skuldrene, da der efter alt at dømme er tale om nogle periodemæssige forskydninger og ikke en bedre underliggende indtjening.

Arkivfoto. Morgenens opjustering fra TDC er positiv, men som investor skal og vil man nok trække på skuldrene, da der efter alt at dømme er tale om nogle periodemæssige forskydninger og ikke en bedre underliggende indtjening. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer TDC-analytiker i Sydbank Morten Imsgard.

Han peger på, at de større pengestrømme er positive, da TDC derved kan nedbringe sin relativt store gæld og blive bedre i stand til at honorere investorernes ønsker til at udbytte.

- Men man skal nok passe på med at tillægge det alt for stor betydning, fordi det mere ligner periodemæssige forskydninger end en egentlig bedre underliggende drift i selskabet, siger Morten Imsgard.

TDC venter nu frie pengestrømme i 2016 på omkring 2100 mio. kr. mod tidligere over 1700 mio. kr. Årsagerne er en anderledes timing i telekoncernens arbejdskapital - det vil sige de ressourcer, der bindes i driften.

På aktiemarkedet falder TDC med 0,5 pct. til 38,25 kr.

Nedturen kommer dog efter en stigning fredag i sidste uge på 3,9 pct., hvor den svenske erhvervsavis Dagens Industri bragte rygter om svensk opkøbsinteresse. Ifølge avisen ønsker Telia angiveligt at købe TDC, der som modsvar - for ikke at blive opslugt - overvejer at lægge et bud det svenske kabelselskab Com Hem.

- Aktien er åbnet helt fladt, og i øjeblikket er det helt andre ting, der styrer aktien. Det handler mere om opkøbsrygterne, og jeg tror, at investorerne vil trække på skuldrene over den her opjustering og konstatere, at det mere er en præcisering af forventningerne end en egentlig opjustering, siger Morten Imsgard.

Telekoncernen offentliggør regnskab for 2016 den 3. februar, og har ikke ønsket at uddybe baggrunden for de bedre pengestrømme yderligere.