Sydbank: Mærsks skibsordre giver rigtig god mening

Hvad der umiddelbart virker som hul i hatten, at bestille skibe i en tid med overkapacitet og lave rater, giver rigtig god mening for Maersk Line.

Læs mere
Fold sammen

Det vurderer analytiker i Sydbank Jakob Pedersen over for Ritzau Finans i en kommentar til den skibsbestilling, som Maersk Line har leveret til koreansk værft tirsdag.

- Det er til dels rationelt, men er der nogen, der skal bestille skibe, er det Maersk Line, siger han.

Marsk Line tjener ifølge analytikeren penge og giver konkurrenterne baghjul.

De, der ikke skal bestille nye skibe er ifølge Jacob Pedersen dem, der har en forretning i dag, hvor de ikke tjener penge.

Maersk Line meddelte tirsdag, at rederiet har bestilt 11 containerskibe med en kapacitet på 19.630 teu for 1,8 mia. dollar og endvidere har optioner på yderligere seks skibe.

- Ordren er tæt op af rygterne. Prisen måske lidt højere end ventet og skibene en lille smule mindre end ventet, men i det store og hele som rygtet gennem et par måneder, siger Jacob Pedersen

Han fremhæver, at Maersk Line nu har en ordrebog på 13-14 pct. af den nuværende flåde, og at rederiet uden denne ordre ikke havde været i stand til at vokse med markedet og dermed forsvare sin markedsandel.

Jacob Pedersen finder det spændende, hvor mange flere ordrer, der kommer, og om optionerne udnyttets.

Til det udtalte driftsdirektør (COO) Søren Toft til Ritzau Finans.

- Vi har til hensigt at bestille flere skibe i år. Men hvilket skibe, hvilke størrelser og hvornår, har vi ingen kommentarer til nu, siger han til Ritzau Finans.

De seks optioner, der er indgået sammen med dagens skibshandel vil blive udnyttet, "hvis markedet udvikler sig, som vi venter", siger han videre.