Sydbank: Mærsk kan blive køber af DONGs olieforretning

Dong har sat sin olieforretning til salg, og det kan blive Mærsk, som ender med at blive køberen. Prisskiltet bliver formentlig 10-14 mia. kr.

Arkivfoto. Dong har sat sin olieforretning til salg, og det kan blive Mærsk, som ender med at blive køberen. Prisskiltet bliver formentlig 10-14 mia. kr.. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer Morten Imsgard, der er aktieanalytiker i Sydbank, efter at Dong tirsdag har varslet et salg af sin olieforretning i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal.

Mærsk har for nylig har meldt ud, at det inden for de næste 24 måneder arbejder med nye langsigtede løsninger for de forretningsdele, der arbejder med olie, herunder frasalg eller joint ventures.

Alligevel kan man ikke afvise et køb af Dongs olieforretning.

- Der står nok næppe en helt horde af købere til det her forretningsområde, for flere af de selskaber, der arbejder i Nordsøen, er faktisk på vej ud.

- Man kan godt forestille sig, at Mærsk kunne finde på at købe olien fra Dong, så Maersk Oil bedre kan stå på egne ben. Omvendt kan man nok forestille sig, at de to selskaber tidligere har forsøgt at finde hinanden, men ikke har kunnet blive enige om prisen, så her bliver et af selskaberne nødt til at give sig lidt, hvis det skal blive en realitet, siger Morten Imsgard.

Han kalder det logisk - og ikke overraskende - at et salg nu bliver sat i værk.

- Det er vind, Dong skal satse på fremadrettet. Det har hele tiden været meldingen fra selskabet, men man har nok villet vente, til der var en vis stabilisering i olieprisen, siger Morten Imsgard.