Sydbank: Lundbeck har fået uhyggelig stærk start på 2018 og bedre end ventet

Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medicinalkoncernen Lundbeck kom stærkt ud af første kvartal på både top- og bundlinje.

Søren Løntoft Hansen, aktieanalytiker i Sydbank, kalder faktisk resultaterne for de første tre måneder af 2018 for "uhyggelige stærke".

- Regnskabet er klart bedre end ventet. Og selv om omsætningen er positivt påvirket af hedging af valuta med 182 mio. kr. samt ekstraordinære leveringer, så er væksten i lokal valuta for de fleste af lægemidlerne stærke, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Flere af Lundbecks midler er allerede løbet af patent og flere gør det i år. Men også her er salget gået godt i kvartalet:

- Både Cipralex og Sabril er ramt af patentudløb - men i lokal valuta vokser de henholdsvis med 5 og 3 pct. Onfi, der løber af patent i oktober i år, voksede med 46 pct. i lokal valuta, siger analytikeren.

Lundbeck vælger at fastholde forventningerne til hele året - og i Søren Løntoft Hansens optik er det fornuftigt nok.

- Der er så mange svingfaktorer i forbindelse med at patenterne løber ud, at man endnu er helt usikker på, hvor det hele lander. Men der er lagt stærkt fra land - og resultaterne lander sandsynligvis i den øvre ende af forventningerne, hvilket kan pege hen mod en opjustering, siger Sydbanks analytiker, der vurderer, at aktien vil stige på regnskabet.

- Kursen på aktien bør klart stige i dag - og mere end det generelle aktiemarked, siger Søren Løntoft Hansen.

/ritzau/FINANS