Sydbank: Lundbeck har fået uhyggelig stærk start på 2018 og bedre end ventet

Foto: Esben Salling

Medicinalkoncernen Lundbeck kom stærkt ud af første kvartal på både top- og bundlinje.

Søren Løntoft Hansen, aktieanalytiker i Sydbank, kalder faktisk resultaterne for de første tre måneder af 2018 for "uhyggelige stærke".

- Regnskabet er klart bedre end ventet. Og selv om omsætningen er positivt påvirket af hedging af valuta med 182 mio. kr. samt ekstraordinære leveringer, så er væksten i lokal valuta for de fleste af lægemidlerne stærke, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Flere af Lundbecks midler er allerede løbet af patent og flere gør det i år. Men også her er salget gået godt i kvartalet:

- Både Cipralex og Sabril er ramt af patentudløb - men i lokal valuta vokser de henholdsvis med 5 og 3 pct. Onfi, der løber af patent i oktober i år, voksede med 46 pct. i lokal valuta, siger analytikeren.

Lundbeck vælger at fastholde forventningerne til hele året - og i Søren Løntoft Hansens optik er det fornuftigt nok.

- Der er så mange svingfaktorer i forbindelse med at patenterne løber ud, at man endnu er helt usikker på, hvor det hele lander. Men der er lagt stærkt fra land - og resultaterne lander sandsynligvis i den øvre ende af forventningerne, hvilket kan pege hen mod en opjustering, siger Sydbanks analytiker, der vurderer, at aktien vil stige på regnskabet.

- Kursen på aktien bør klart stige i dag - og mere end det generelle aktiemarked, siger Søren Løntoft Hansen.

/ritzau/FINANS