Sydbank: Købstilbud på TDC giver et godt afkast her og nu

Efter flere spekulationer blev det mandag eftermiddag en realitet, at TDC har modtaget et købstilbud på hele selskabet af et konsortium bestående af ATP, PKA, PFA og australske Macquarie.

Fire fonde byder 40,8 mia. kr. for TDC – et bud som bestyrelsen anbefaler. Foto: Torkil Adsersen Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Konsortiet har budt 50,25 kr. per aktie, hvilket udgør en samlet købspris på omkring 40,4 mia. kr., og det er en god pris, vurderer Morten Imsgard, der er senioranalytiker hos Sydbank.

- Det er en betydelig præmie, i forhold til hvad aktiekursen var, inden alle de her spekulationer kom i gang. Det giver i hvert fald et her og nu afkast til aktionærerne, som er godt, i forhold til det TDC vil kunne skabe på den korte bane som et selvstændigt selskab, siger han til Ritzau Finans.

Rygterne om købsinteressen fra konsortiet kom i første omgang frem i en artikel i Børsen efter dansk børslukketid den 7. februar, hvor aktien sluttede i 37,47 kr. Morgenen efter bekræftede TDC interessen og oplyste, at teleselskabets bestyrelse havde afvist købsforslaget, men alligevel bragede aktien 17,8 pct. i vejret til 44,15 kr.

- Det i sidste uge var dels fra nogle lækkede samtaler, som aldrig skulle have været ud, men hvis man skal tro på rygterne, så er der åbenlyst noget, der har ændret sig, og det er jo prisen, siger Morten Imsgard og henviser til rygterne om, at der i første omgang var foreslået en pris på omkring 48 kr. per aktie.


Denne gang har bestyrelsen i det danske teleselskab også anerkendt tilbuddet, og i meddelelsen mandag eftermiddag fortæller selskabets bestyrelsesformand Pierre Danon, at den nu anbefaler aktionærerne at tage imod tilbuddet.

- Det er meget centralt, at man får bestyrelsens accept, siger Morten Imsgard.

Nu er det derfor op til aktionærerne i teleselskabet at takke ja eller nej til tilbuddet, og ifølge senioranalytikeren er der stor sandsynlighed for at få det påkrævede nik fra aktionærerne.


- TDC kommer ud af en lang periode med utroligt meget pres på forretningen og indtjeningen samt stor usikkerhed om, hvordan den fremtidige forretningsmodel skal kunne overleve i et meget konkurrencepræget marked. Så det er fristende med penge i hånden i dag, når man er aktionær i et selskab, der har været så hårdt prøvet, siger han.