Sydbank ikke imponeret over Rockwools finansielle mål

Rockwools finansielle mål er ikke noget Sydbanks analytiker, Søren Løntoft Hansen, falder på halen over.

Foto: Søren Bidstrup. Rockwools direktør Jens Birgersson skaber ikke resultater, som Sydbank er særlig imponeret over.
Læs mere
Fold sammen

»Man har tidligere haft en langsigtet finansiel målsætning om en EBIT-margin på 11 pct. Nu hedder den så en gradvis forbedring af EBIT-marginen til 10 pct. i 2018. Så vi skal nu helt frem til 2019 eller 2020, før vi ser Rockwool indfrir det tidligere mål,« siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Rockwool holder kapitalmarkedsdag mandag, og inden da meddelte bestyrelsen i selskabet, at man har en ambition om en organisk omsætningsvækst på 2-4 pct.

»Målsætningerne i forbindelse med den organiske vækst afspejler relativt dæmpede markedsudsigter med moderate vækstrater i Europa, tilbagegang i Rusland og en fortsat god udvikling på de amerikanske markeder. Men målsætningen for den organiske vækst afspejler dæmpede udsigter for Rockwool fremadrettet,« siger Sydbanks analytiker.

Rockwool har desuden fastsat en ambition om et afkast på investeret kapital på 14-15 pct. i 2018.

»Man fastholder afkastet på den investerede kapital - der har man tidligere ligget på 15 pct. Der var måske nogen, der havde sat næsen op efter, at afkastet på den investerede kapital ville blive øget,« siger Søren Løntoft Hansen.

»Det er nogle finansielle målsætninger, som man overhovedet ikke falder på halen over,« siger han.Direktionen hos stenuldsproducenten vil mandag gå mere i dybden med selskabets finansielle ambitioner, når de præsenteres på selskabets kapitalmarkedsdag mandag. Og det ser analytikeren frem til. Især hvad de har at sige om udviklingen på det amerikanske marked.

»Og så skal vi også høre forudsætningerne for de finansielle mål, og hvad der er lagt ind i målsætningen,« siger han.

De finansielle målsætninger blev offentliggjort, før fondsbørsen åbnede. Og ved børsstart var aktien nede med mere end 6 pct. Efter en halv times handel ligger aktien i et minus på 5 pct. til 1027 kr.