Sydbank: Heinekens resultater er rettesnor for Carlsberg

Hollandske Heineken har fremlagt et særdeles positivt regnskab med vækst i alle geografiske områder, og det tegner lyst for Carlsberg, vurderer senioranalytiker i Sydbank, Morten Imsgard, der venter, at Carlsbergs geografiske udvikling i grove træk vil følge Heinekens.

Hollandske Heineken har fremlagt et særdeles positivt regnskab med vækst i alle geografiske områder, og det tegner lyst for Carlsberg, vurderer senioranalytiker i Sydbank, Morten Imsgard, der venter, at Carlsbergs geografiske udvikling i grove træk vil følge Heinekens. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

»Heinekens regnskab er meget positiv læsning. Jeg tror, at Carlsberg har oplevet et stærkt kvartal på trods af et meget svært sammenligningsgrundlag på grund af EM i fodbold sidste år«, siger Morten Imsgard til Ritzau Finans.

»Der er generelt positive toner på de europæiske markeder, særligt det franske, som er meget relevant for Carlsberg, der sammen med Heineken er en stor spiller på det marked«, siger han.

Det hollandske bryggeri slog analytikernes estimater og voksede i samtlige regioner. Væksten i årets første seks måneder var på 5,7 pct., hvor analytikere ifølge Bloomberg News havde set frem til 4,2 pct.

SER GODE RESULTATER FRA FRANKRIG OG VIETNAM

I Europa alene gik Heineken frem med 5,9 pct., men til trods for de flotte resultater antager senioranalytikeren ikke, at det hollandske bryggeri har taget markedsandele fra Carlsberg.

»Hvis Heineken vinder flere markedsandele, så ville de nævne det. Men i regnskabet står der, at der er god gang i forretningen. Jeg tror, det er svært at vokse så meget, som Heineken har gjort, uden det underliggende marked har det godt. Jeg ser det som et udtryk for, at det franske ølmarked har udviklet sig positivt i andet kvartal«, siger Morten Imsgard.

Frankrig er ikke det eneste land, hvorfra Morten Imsgard venter at se flotte resultat.

»I Vietnam, hvor Carlsberg også har en betydelig tilstedeværelse, er markedet kommer op i tempo efter en afdæmpet start på 2017. Vietnam er et vækstmarked, hvor der er rigeligt med vækstmulighed til to store spillere«, siger senioranalytikeren.

POLEN KONKURRENCEPRÆGET, RUSLAND UDFORDRENDE

Til gengæld er der store udfordringer på markedet i Polen, som er et stort marked for Carlsberg.

»Der er hård konkurrence mellem bryggerierne. Markedstilstanden på det polske marked er stadig udfordrende for alle aktører«, siger Morten Imsgard, der også er spændt på udviklingen på det russiske marked.

Heineken selv har ifølge senioranalytikeren trods tocifret vækst meldt ud, at markedet i Rusland er "vanskeligt".

»Hvis man kigger på konkurrenternes regnskaber, er det samlede billede af Rusland, at det er et udfordrende marked, men ikke så katastrofalt, som det har været de tidligere år«, siger Morten Imsgard.

Han mener, at strategien for Carlsberg i Rusland er at flytte forbrugerne over mod de produkter i Carlsbergs produktportefølje, der giver den bedste indtjening.

»I sidste ende handler det ikke om at sælge øl i stor volumen, men om at sælge de rigtige produkter til forbrugerne. Den rejse skulle vi meget gerne se fortsætte i andet kvartal«, siger Morten Imsgard.

Carlsberg fremlægger sine resultater i andet kvartal onsdag den 16. august.

»Vi håber på positive toner over en bred kam og særligt med fokus på, hvordan de håndterer situationen i Rusland,og også gerne nogle positive toner fra de store markeder i Europa. Jeg er ikke så bekymret, når det kommer til Asien - der er godt styr på forretningen i øjeblikket«, siger Morten Imsgard.

Carlsberg-aktien stiger mandag 0,6 pct. til 697 kr.