Sydbank: GN kan åbne med fald eller uændret

En fremragende start på året for GN Store Nords headset-division og en en skuffende omgang for høreapparatforrentningen.

En fremragende start på året for GN Store Nords headset-division og en en skuffende omgang for høreapparatforrentningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: HEINZ-PETER BADER

Det er, hvad man kan læse ud af regnskabet for første kvartal 2018, vurderer aktieanalytiker hos Sydbank Morten, Imsgard. Han vurderer, at aktien kan falde eller åbne uændret efter regnskabet.

»Hearing får en fremragende start på året, hvor de fortsætter det flotte vækstmomentum. De har godt styr på salgssiden, og de bliver ved med at tage markedsandele,« siger Morten Imsgard.

Han påpeger desuden, at selskabet har formået at sælge flere headsets til erhvervslivet men færre til forbrugere.

»Så alt i alt en rigtig god start der.«

LIDT SKUFFENDE I HEARING

Hvor der er gode tal fra Audio, ser det anderledes ud, når man kigger på udviklingen i høreapparatforretningen, påpeger Morten Imsgaard.

»Omsætningen er for mig at se skuffende. Man havde et godt forretningsmomentum i 2017, og det virker som om, at de har haft svært ved at fastholde det,« siger han.

Til gengæld påpeger han, at GN Hearing er gået frem hos de små og mindre forhandlere, hvor der er stor indtjening at hente for selsksabet.

»Indtjeningen ser rigtig fin ud, fordi man sælger mere i de kanaler, hvor der bliver solgt flere dyre høreapparater,« siger han.

Han påpeger, at lanceringen af Resound Linx 3D er med til at drive væksten selskabet.

»Udrulningen er på plads i de fleste markeder på nær Kina. Så der er mere vækst at hente i det produkt her, det er der ingen tvivl om. Og det er afgørende for, at man kan nå i mål med sin organiske vækst,« siger han.