Sydbank: En perlerække af dårlige nyheder fra FLS

»Der er i den grad brug for de opstramninger og effektiviseringer, som Thomas Schulz præsenterer i dag,« siger Sydbank-analytiker efter skuffende FLSmidth-regnskab.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ingeniørselskabet FLSmidths regnskab for andet kvartal var alt andet end behagelig læsning for investorerne, der kunne konstatere, at FLSmidth skuffede voldsomt med regnskabstallene, nedjusterer forventningerne til hele året og nedskriver stort på blandt andet relativt nytilkøbte Ludowici.

»Det er vel det tætteste, vi kommer på en perlerække af dårlige nyheder. Der er en nedjustering, et afbrudt salg af Cembrit, nedskrivninger af varebeholdningen og en stor nedskrivning af Ludowici. Det er en kraftig degradering af FLSmidths indtjeningsbase, og man taler efterhånden meget defensivt om markedet og den afmatning, der er i gang,« siger Jacob Pedersen, senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Af den grund er der i høj grad brug for omfattende effektiviseringer - noget som også står højt på administrerende direktør Thomas Schulz' liste.

»Der er i den grad brug for de opstramninger og effektiviseringer, som Thomas Schulz præsenterer i dag,« konstaterer Jacob Pedersen.

Nyheden om nedskrivningen af værdien af australske Ludowici, som FLSmidth overtog sidste år, rammer også hårdt.

»Det er topmålet af dårlig timing, at man bare et år efter overtagelsen af Ludowici er nødt til at nedskrive 800 mio. kr. Det viser, at prisen, som FLSmidth betalte, var alt for høj, men også hvor hurtigt de markeder, som Ludowici er på, er faldet sammen. De har udelukkende udviklet sig negativt over det seneste år,« siger Jacob Pedersen.

/ritzau/FINANS