Sydbank: Elendigt tidspunkt at afhænde lufthavn

Hvis den midlertidige suspension af København Lufthavns ejers aktier er udtryk for, at Macquarier overvejer et frasalg af lufthavnen, er timingen elendig.

Skulle den australske investeringsbank Macquarie være på vej med et frasalg af Københavns Lufthavn, vil timingen mildt sagt være uheldig. Det vurderer aktieanalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager/ Scanpix
Skulle den australske investeringsbank Macquarie være på vej med et frasalg af Københavns Lufthavn, vil timingen mildt sagt være uheldig. Det vurderer aktieanalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen.

”Uden at jeg kan sige noget om, hvorvidt suspensionen af Macquaries aktier er udtryk for, at de vil sælge Københavns Lufthavn, eller en af deres andre lufthavne, så må man sige, at timingen ikke kunne være meget værre. Luftfartsaktiviteter er raslet ned under krisen, og derfor vil den pris, som Macquarie kan få for Københavns Lufthavn, være meget lav,” siger Jacob Pedersen.

Halvering af investering
Macquarie købte Københavns Lufthavn tilbage i 2005. Dengang lød købstilbuddet på 2.000 kroner per aktie.

”I dag handles København Lufthavns aktie til kurs 1.109. og hvis Macquarie vil afhænde 60 procent, vil det sandsynligvis skulle ske med en vis rabat. Derfor ville et salg nu svare til en halvering af værdien af Macquaries oprindelig investering,” siger Jacob Pedersen.

”Man skal dog huske på, at Macquarie i de seneste år har haft en række udbyttebetalinger fra lufthavnen – og den gevinst skal selvfølgelig også tages med i et eventuelt regnstykke.

Macquarie-aktien er suspenderet foreløbigt indtil mandag morgen australsk tid. Aktien er noteret på Australian Stock Exchange.