Sydbank: Droppet fusionsplan peger på forhandlinger om salg af TDC

Administrerende direktør i TDC Pernille Erenbjerg og Vicekoncernchef Anders Jensen fortæller om et opkøb på et pressemøde torsdag den 1. Februar 2018. . (Foto: Uffe Weng/Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bestyrelsen hos teleselskabet TDC har officielt droppet sin interesse i at fusionere med MTG Nordics, som selskabet ellers annoncerede købet af for halvanden uge siden.

Det fortæller TDC i en meddelelse mandag formiddag, efter at MTG i en meddelelse allerede havde indikeret, at TDC-bestyrelsen var på vej til at droppe planerne om fusionen.

De ændrede planer kommer, efter at det i sidste uge kom frem, at et konsortium af blandt andet tre danske pensionskasser ville byde 47-48 kr. per aktie for alle aktier i TDC.

Teleselskabet nævner ikke selv noget navn på den potentielle byder, ligesom der heller ikke fremsættes nogen foreslået pris for selskabet.

»Den mest nærliggende tolkning er vel, at hvis man ikke vil fusionen, så vil man indgå i dialog med det her konsortium, der kom med bud i sidste uge,« siger Morten Imsgard, der er senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

»Gør TDC ikke det, er det tilbage til udgangspunktet, og det er ikke en holdbar situation. Men det er også svært at forestille sig, at bestyrelsen vil sætte sig selv i den situation,« fortsætter analytikeren.

Svært at overbevise aktionærerne

Morten Imsgard fremhæver, at timingen i købstilbuddet på TDC er meget uheldig, fordi den kommer lige oven i planerne om købet af MTG Nordics for knap 15 mia. kr.

»Det hele er bare ramlet sammen for TDC. Det er ekstremt svært at tage rundt og forsøge at overbevise aktionærerne og investorerne om, at man skal fusionere med MTG, når man har tilbuddet om at få en masse penge i hænderne med det samme,« siger senioranalytikeren.

»Timingen er helt vildt dårlig. Det stiller aktionærerne i en nærmest umulig situation, fordi det er også er to interessenter, der vil vidt forskellige ting,« uddyber han.