Sydbank-direktør: Godt med forlig i Trelleborg-sager

Det var uundgåeligt, at Sydbank skulle betale erstatning til en stribe aktionærer i den hedengangne bankTrelleborg.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Derfor er der tilfredshed hos juridisk direktør i Sydbank, Stig Westergaard, efter at Sydbank onsdag indgik forlig med Foreningen af Minoritetsaktionærer i bankTrelleborg og Fonden for bankTrelleborg.

Forliget betyder, at Sydbank skal betale op til 135 mio. kr. i erstatning og omkostninger. Stig Westergaard anslår, at det samlede beløb kunne have været lidt højere end 145 mio. kr., hvis gruppesøgsmålene havde fået stor tilslutning og var endt i retten.

- Der er flere grunde til, at vi er glade. Dels fra Sydbanks side, hvor vi ved Højesteret blev dømt ansvarlige for den prospektfejl, der blev lavet i bankTrelleborg i 2007, før Sydbank overtog banken. Og dels fordi mange aktionærer har haft en frustration over, hvad der skete med deres bank, og nu får en afklaring, siger Stig Westergaard til Ritzau Finans.

Forliget betyder, at to gruppesøgsmål anlagt mod Sydbank af Foreningen af Minoritetsaktionærer i bankTrelleborg bortfalder.

Sydbank tabte i januar en sag i Højesteret, der betød, at banken skulle betale 12.000 kr. i erstatning til tre aktionærer, der havde lagt sag an på grund af mangler i bankTrelleborgs børsprospekt. I den forbindelse sagde aktionærernes advokat, at han så gode muligheder for at få tilkendt erstatning til de resterende indblandede aktionærer.

BankTrelleborg blev overtaget af Sydbank i 2008 - kort efter at være blevet børsnoteret - hvor Fonden for bankTrelleborg tvangsindløste alle minoritetsaktionærer og solgte samtlige aktier til Sydbank. Herefter kom det frem, at der var fejl i prospektet. Det er en af årsagerne til, at fonden skal betale 94,5 mio. kr. ud af de 135 mio. kr. i erstatning.

De resterende 40 mio. kr. håber Sydbank på, at man kan kradse ind fra de rådgivere, der var med til at lave prospektet, og/eller det forsikringsselskab, hvor der i sin tid blev tegnet en prospektansvarsforsikring.

- Siden Sydbank blev dømt i januar i år, har vi været i dialog med alle parter, herunder også rådgivere og forsikringsselskabet. Der er ikke anlagt nogen retssager, og det er på forhandlingsniveau. Lige nu er det vanskeligt at sige, hvor langt i forhandlingerne, vi er, siger Stig Westergaard.

Ser I lyst på at få dækket udgifterne af rådgiverne og forsikringsselskabet?

- Det ser vi lyst på, konstaterer den juridiske direktør.

/ritzau/FINANS