Sydbank: Det er et tigerspring ind på det norske marked

Det er udsædvanligt godt nyt for den danske vindmøllevirksomhed Vestas, at det er lykkedes at indgå en kontrakt om at levere vindmøller til en samlet kapacitet på 1 GW til Norge.

Vestas har indgået en kontrakt med Fosen Vind DA om at levere vindmøller til seks vindkraftværker af en samlet kapacitet på 1 GW.   (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank.

- Det er superfedt for Vestas, at den her ordre alligevel går igennem. Det er et tigerspring ind på det norske marked, som jo er et marked, hvor Vestas egentligt ikke rigtigt har været repræsenteret. Så det er rigtigt godt nyt, siger han til Ritzau Finans.

Vestas har indgået en kontrakt med Fosen Vind DA om at levere vindmøller til seks vindkraftværker af en samlet kapacitet på 1 GW. Sydbanks analytiker regner med, at Vestas får omkring 7,5 GW nye ordre i indeværende regnskabsår, og den nye, store ordre kan gøre en forskel for den danske virksomhed.

- Man kan sige, at 1 GW fra eller til gør noget af en forskel. Det er i hvert fald med til at dæmpe presset på Vestas' ordreindgang i den nærmeste fremtid ganske markant. Det er udsædvanlig godt nyt for Vestas, og det er med til at tegne nogle spændende konturer for, hvad der vil ske i 2017 og viser, at selskabet formentligt vil holde fast i fortsat vækst i 2017, siger Jacob Pedersen.

Ifølge Vestas forventes den følgende faste og ubetingede ordre inden for kort tid. Når der kommer en fast ordre, vil selskabet udsende en selskabsmeddelelse med yderligere information.