Sydbank: Det bedste længe fra SAS

SAS' trafiktal for december overrasker til det positive, og situationen i SAS ser bedre ud, end det har gjort længe, vurderer Sydbanks analytiker.

Foto: Jeppe Bjoern Vejloe

SAS' trafiktal for december overrasker til det positive, og situationen i det transskandinaviske selskab ser bedre ud, end det har gjort længe. Især yielden bør vække glæde.

Det vurderer Jacob Pedersen, senioranalytiker i Sydbank, over for Ritzau Finans.

- Det ser bedre ud for SAS, end det har gjort længe. Det er godt nok ikke meget, at SAS vokser samlet, men det her er positivt, siger han.

SAS opnåede i december en stigning i passagertrafikken målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) på 4,9 pct. i forhold til samme måned i 2013. I november steg RPK med 3,7 pct.

I forhold til SAS' konkurrenter er dagens udgivelse positiv for SAS, der kan glæde sig over ikke at sakke bagud i forhold til konkurrenterne, lyder det fra Jacob Pedersen

- I de næste måneder og nok også kvartaler vil yieldmiljøet vise gode takter. I forhold til konkurrenterne ser det egentlig okay ud. Hvis man kigger rundt i Europa, er det ikke mange, der kan levere stigende yield, som SAS gør her, siger han.

Den valutajusterede yield, der dækker over omsætningen per fløjet passagerkilometer, steg med 1,5 pct. i november. For december ventes yielden og den valutakursjusterede udvikling i enhedsindtægterne (PASK) også at være positiv. Yielden udregnes altid en måned efter de øvrige tal.

Luftfartsselskabets sædekapacitet (ASK) steg med 2,0 pct., hvilket medførte en kabinefaktor (belægning) på 71,2 pct. Belægningsprocenten var 1,9 pct.point højere end i december et år tidligere.

SAS transporterede 1,81 mio. passagerer i måneden, hvilket var 8,6 pct. flere end i samme måned året før.

Trafiktallene bliver godt modtaget af investorerne. SAS-aktien stiger 6,4 pct. til 13,4 kr. efter at have steget cirka 2 pct. inden udgivelsen.