Sydbank: De vigtigste punkter i Mærsks regnskab er alle positive

Der er en overvægt af opmuntrende oplysninger for aktionærerne i onsdagens regnskab fra A.P. Møller - Mærsk, der ifølge Jacob Pedersen, senioranalytiker i Sydbank, overrasker til den positive side på alle de vigtigste parametre.

A P Møller Mærsk, hovedkontor på Esplanaden Maersk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hele gruppen tjente over en halv milliard kroner mere på bundlinjen i tredje kvartal, især trukket op af endnu et overraskende godt overskud i containerdivisionen Maersk Line. Samtidig kunne den lyseblå koncern øge sin prognose for hele 2013 med omkring en milliard kroner.

- De vigtigste punkter stritter alle til positivsiden. Line klarer sig godt, og det er bedre end konsensus og bestemt godkendt, lyder første vurdering fra Jacob Pedersen over for Ritzau Finans.

Maersk Oil, der i de seneste år har været gruppens mest indtjeningsrige division, gled endnu et trin ned af den interne rangstige i kvartalet og var kun det tredjemest givtige datterselskab efter Maersk Line og havnedivisionen APM Terminals.

- Oil er meget svagt, må man sige, men det er ikke stort nok til at ødelægge det samlede billede. Vi har en klar fornemmelse af, at tingene skal blive bedre herfra, siger Jacob Pedersen.

Både APM Terminals og borerigdivisionen Maersk Drilling klarede sig bedre end ventet, og derudover var der en lille positiv overraskelse i form af et overskud i Maersk Tankers, bemærker Jacob Pedersen.

/ritzau/FINANS