Sydbank: Darzalex-salg lander til den svage side i maj

Foto: Jan Jørgensen. Biotekvirksomheden Genmab.
Læs mere
Fold sammen

Selv om salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex steg med 13 pct. på det amerikanske marked i maj, så var afsætningen til den svage side.

Korrigerer man for antallet af arbejdsdage fra april til maj faldt salget 2 pct. på månedsbasis, påpeger Søren Løntoft Hansen, der er aktieanalytiker i Sydbank.

- Vi ser det dog som positivt, at salget fortsat bliver øget - og at salgstallene for maj er de højeste siden lanceringen af Darzalex i 2015, skriver Søren Løntoft Hansen, der har en købsanbefaling på Genmab-aktien, i en skriftlig kommentar.

Salget landede på 80,5 mio. dollar i maj ifølge analysehuset Symphony Health, hvilket dækker over salget til blandt andet hospitaler og lægeklinikker, men ikke nødvendigvis indeholder al omsætning.

- Vi vurderer, at den generelle positive udvikling i Darzalex-salget er drevet af godkendelsen af Darzalex længere fremme i behandlingsregimet, skriver Søren Løntoft Hansen.

Han henviser til, at Darzalex i stigende grad bliver benyttet tidligere i behandlingsforløbet hos kræftpatienter med knoglemarvskræft.

Darzalex er nu godkendt som behandlingstilbud nummer to og tre - i kombination med andre kræftmidler - hvor det i forbindelse med den første godkendelse i 2015 kun måtte markedsføres til patienter, som allerede har været gennem tre behandlingsforløb - altså som fjerdevalg.

Salgstallene i maj giver ikke Sydbank anledning til at ændre sit estimat for salget af Darzalex i 2017, og banken venter dermed forsat et salg på 1275 mio. dollar.

Genmab regner med, at partneren Janssen - der står for salget og markedsføringen af Darzalex - vil nå et salg af Darzalex i 2017 på 1100-1300 mio. dollar, hvilket vil give Genmab royalty-betalinger på 930-1100 mio. kr.

Det danske biotekselskab får royalties af salget startende på 12 pct. og stigende til 20 pct., hvis salget krydser 3 mia. dollar.

Genmab-aktien falder onsdag 0,2 pct. til 1414 kr.