Sydbank: Danske Bank har nu brug for en bankmand

Eivind Kolding har ryddet op og ført Danske Bank gennem den første del af omstillingen, men nu er der brug for en klassisk bankmand i spidsen for landets største bank.

Thomas Borgen overtager som førstemand i Danske Bank efter Eivind Kolding. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Eivind Kolding er ikke bankmand. Det var fokus, da han satte sig i chefstolen for halvandet år siden, og det er fokus i dag, hvor han forlader Danske Bank.

Han afløses af en af bankens interne kronprinser Thomas F. Borgen. Og det giver mening at indsætte en bankmand, mener Bjørn Schwarz, aktieanalysechef i Sydbank.

»Man har brugt Kolding til at indføre en ny strategi, kaste bolde op og kigge banken efter i sømmene. Han har foretaget de første tilpasninger organisatorisk og medarbejdermæssigt, og nu har man brug for én, der kunne tage banken videre, og sørge for at indtjeningen nærmer sig de andre store, nordiske bankers.« siger Bjørn Schwarz.

Thomas Borgen styrke er hans indgående kendskab til Danske Bank og dens kunder, vurderer han.

»Bestyrelsen har vurderet, at man har haft Eivind Kolding til at søsætte strategien, eksekvere den første del og begynde tilpasningen til det nye normale. Men nu har man brug for én  med større kendskab til bankens kunder, og man vurderer, at Thomas Borgen har gjort det godt. Han er kendt for at kunne eksekvere, men har samtidig en høj grad af kundeorienterethed, og han kender banken gennem mange år,« siger Bjørn Schwarz.

Udskiftningen af topchefen efter bare halvandet år, udlægger han som et udtryk for handlekraft hos formand Ole Andersen og resten af bestyrelsen.»Der er sket meget, og man er kommet et godt stykke. Det signalerer handlekraft og det er det, man skal hæfte sig ved. Jeg tror ikke, at man skal hæfte sig ved udlægningen af det som inkonsistens i ledelsen,« siger Bjørn Schwarz, som tror på, at udskiftningen vil være god for aktiekursen.

»Når investorerne har sundet sig lidt over den første forskrækkelse, tror jeg, de vil se positivt på det. Eivind Kolding har lagt fundamentet, og nu kan Thomas Borgen bygget videre på det,« siger Bjørn Schwarz.