Sydbank-boss: Solide kunder giver meget tilfredsstillende fremgang

Sydbank er godt på vej til at øge sit overskud betragteligt i 2017, og det kan særligt tilskrives en generelt god tilstand hos bankens kunder, der har givet færre nedskrivninger, end tilfældet var sidste år.

Sydbank er godt på vej til at øge sit overskud betragteligt i 2017, og det kan særligt tilskrives en generelt god tilstand hos bankens kunder, der har givet færre nedskrivninger, end tilfældet var sidste år. (Foto: Brian Bergmann/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I første halvår har Sydbank hentet et nettooverskud på 816 mio. kr. mod 643 mio. kr. på den post i samme periode sidste år.

»Det er meget tilfredsstillende at kunne konstatere en fremgang i resultatet efter skat på 173 mio. kr. i forhold til samme periode i 2016. Det er forbedringen i handelsindtjening, nedskrivninger og beholdningsresultat, der skaber fremgangen i resultatet,« siger Karen Frøsig, der er administrerende direktør hos Sydbank, i regnskabet.

»Bankens kunder har det generelt godt økonomisk, hvilket medfører et lavt behov for nedskrivninger på udlån,« fortsætter hun.

I første halvår havde Sydbank en tilbageførsel af nedskrivninger på 9 mio. kr., hvilket altså trak op i resultaterne, mens der efter første halvår sidste år var hensat 81 mio. kr. til tab på dårlige udlån.

På toplinjen var der pres på renteindtægterne i første halvår, men en bedring i blandt andet gebyrindtægterne har betydet en samlet set lille fremgang i indtægterne.

»Det nuværende renteniveau kombineret med en relativ lav efterspørgsel efter nye udlån og en intens konkurrence medfører, at der fortsat er pres på nettorenteindtægterne. Jeg kan dog glæde mig over, at det er lykkedes at opveje faldet i nettorenteindtægterne med en stigning i øvrige basisindtægter, således at vi har formået at realisere en samlet basisindtjening på niveau med samme periode i 2016,« siger Karen Frøsig i regnskabet.