Sydbank-boss: Diba vil fordoble aktiviteter i region Sjælland

Det vil give et sollidt fodfæste, at få lagt Diba sammen med den sjællandske del af banken, vurderer Sydbanks topchef.

Foto: CLAUS FISKER

Sydbank står til at fordoble sine aktiviteter i region Sjælland, der tæller alle bankens aktiviteter på øen uden for hovedstadsområdet, ved at overtage Diba Bank, som Sydbank netop har afgivet købstilbud på.

- Vi har kigget overordnet på det her, og vi tror, at der er en god synergi mellem Diba Banks og Sydbanks aktiviteter på Sjælland, og derfor er vi glade for, at vi har fundet en løsning med bestyrelsen, siger Karen Frøsig, administrerende direktør i Sydbank, til Ritzau Finans med henvisning til, at Diba Banks bestyrelse anbefaler købstilbuddet.

Sydbanks aktiviteter på Sjælland er delt op i to; Hovedstaden og Sjælland, hvor Sjælland har taget udgangspunkt i det gamle Banktrelleborg. Det er ifølge Karen Frøsig helt oplagt en styrkelse af få lagt Diba sammen med den del af banken, så Sydbank får et "rigtigt solidt fodfæste" på denne markedsplads.

Direktøren har endnu ikke et præcist overblik over, hvad det vil betyde for Sydbanks markedsandel i området, men der vil være tale om en sammenlægning af aktiviteter med omtrent samme størrelse.

- Det ved jeg ikke lige nu, men jeg kan se, at vores aktiviteter i det område vil blive fordoblet i forhold til det, som vi har i dag, siger Karen Frøsig, der har et billede af Diba Bank som en bank, der har haft rigtigt godt fat i både privat- og erhvervskunderne.

Blandt synergierne nævner Karen Frøsig en bedre kontakt med kunderne, kontakt med flere kunder og at blive en stor spiller i området, men der vil også være synergier på omkostningssiden, lyder det.

I forhold til kvaliteten af lånebøgerne, så er det ikke noget, som Karen Frøsig kan udtale sig nærmere om, men hun venter ikke, at et køb af Diba Bank vil få nogen effekt på Sydbanks nedskrivningsniveau.

Sydbank har tidligere sagt, at banken ville melde noget ud om dens vil fremtidige kapitalstruktur, når sifi-reglerne var på plads, og Karen Frøsig har tidligere indikeret, at det nok snart er tid til at udbetale udbytte igen. Heller ikke på det område, vil et køb af Diba Bank ændre noget som helst.

- Nej, det gør det ikke. Det her er småt i forhold til Sydbanks hele, så det ændrer ikke noget på de udmeldinger, vi har haft fra Sydbank indtil nu, fastslår Karen Frøsig.