Sydbank: Bekymret for udbytterne hos Nordea

Nordeas regnskab for andet kvartal, der blev fremlagt sidste uge, var i princippet godkendt, men skabte bekymring om storbankens udbyttepolitik.Det skriver Sydbank i en analyse af den panskandinaviske bank med hovedsæde i Stockholm.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De overordnede resultater for andet kvartal var "helt som ventet" ifølge Sydbanks bankanalytiker, Mikkel Emil Jensen, med kun en lille positiv overraskelse på posten for skattebetalinger.

Til gengæld er der risiko for, at Nordea løber ind i en stor bøde relateret til sin ageren i Panama, hvor banken muligvis har hjulpet kunder med at sende penge i skattely.

Bliver banken ramt af en stor bod fra de svenske myndigheder, vil det koste på kernekapitalen, som i forvejen er på 16,8 pct. og derfor skal hæves til minimum 17 pct. ved årsskiftet, som er myndighedernes krav. Bankens egen ambition er dog 17,5 pct. for at have lidt pusterum.

Mikkel Emil Jensen forventer, at banken når målet, men det vil gøre det sværere for banken at leve op til sit mål om et stigende udbytte til aktionærerne i forhold til de 0,64 euro per aktie, der blev sendt afsted efter 2015-resultaterne.

Oven på regnskabet udtalte Nordea-topchef Casper von Koskull da også over for Ritzau Finans, at kapitalkravene og kundernes lånebehov kommer foran ønsket om at betale flere penge ud til aktionærerne.