Sydbank: Ambitiøs strategiplan koster på den korte bane

Medicinalselskabet Alk-Abellós treårige investeringsplan kommer til at koste på den korte bane. Men alt i alt ser Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, det som den rigtige vej for Alk at gå.

Foto: Liselotte Sabroe. Arkivfoto: Søren Løntoft Hansen, Sydbank.
Læs mere
Fold sammen

»Det handler om at bygge en forretning på lang sigt. Alk kan acceptere at være en nichespiller og skære forretningen til. Hvis de gjorde det, ville de formentlig have en god indtjening fremadrettet med gode cash flows og en god dividende.«

»Men det er måske på den lange bane knapt så interessant for investorerne. Det gør de så op med og det koster selvfølgelig på aktiekursen her og nu,« siger analytikeren til Ritzau Finans.

Medicinalselskabet meddelte mandag morgen, at man sætter gang i massive investeringer for at for at gennemføre en transformerende vækststrategi. Planen skal sikre virksomheden en bredere global tilstedeværelse inden for allergi og allergisk astma, og den består blandt andet af en investering på cirka 1 mia. kr. over tre år.

»Det er en meget ambitiøs strategiplan,« siger Søren Løntoft Hansen.

ET SEJT TRÆK FORUDE

En aktie i Alk-Abelló falder fra morgenstunden med over 10 pct., og det er der flere grunde til. Sydbanks analytiker peger på, at omsætningen grundet den nye plan vil blive mindre i 2018 end i 2017, hvor man »egentlig havde regnet med lidt højere vækst i markedet«.

»Så kommer der også et større pres på indtjeningen end ventet fremadrettet, som følge af de investeringer man laver. Man dropper sin dividende, og oveni indikerer man en mulig kapitaludvidelse,« siger Søren Løntoft Hansen.

»Det trækker ned i dag i forhold til en i øvrigt meget interessant strategiopdatering, hvor Alk gør op med måden at tænke forretningen på. Men det bliver et langt og sejt træk måske det eneste rigtige træk men det kommer til at tage tid,« vurderer analytikeren.

/ritzau/FINANS