Sydbank ændrer kurs efter nedskrivning

For at undgå gentagelser af de meget store nedskrivninger efter påbud fra Finanstilsynet har Sydbank besluttet at ændre en række ting, der blandt andet skal styrke den generelle kreditorganisation.

Efter en weekends tavshed stiller Sydbanks administrerende direktør Karen Frøsig nu op til interview om de store nedskrivninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Torsdag overraskede Sydbank negativt med store nedskrivninger efter påbud fra Finanstilsynet. I alt 500 millioner kroner valgte banken at nedskrive med blandt andet som følge uventede dårlige forretninger i Tønder Bank.

225 mio. kr. nedskrives på landbrug, fordi banken ikke fuldt ud har fulgt Finanstilsynets anvisninger om værdiansættelse af driftsbygninger, og siden offentliggørelsen har medierne efterspurgt en reaktion fra Sydbank.

Den kommer nu i form af en kort meddelelse om, at banken restrukturerer sin kreditafdelling.

»Sydbank har, for at sikre sig mod gentagelser, og med henblik på at styrke den generelle kreditorganisation og kreditkvalitet i banken gennemført følgende: Organisatoriske ændringer i bankens centrale kreditafdeling. Etableret decentrale kreditansvarlige i alle bankens områder samt ikke mindst Styrket risikoorganisationen, og skabt fuld funktionsadskillelse mellem kontrolfunktionen og de udførende funktioner fremover,« lyder kommentaren. 

Mandag formiddag stiller administrerende direktør Karen Frøsig op til interview med pressen.