Sydafrikanske aktionærer vil beholde Sabmiller på børsen

Sydafrikanske aktieholdere af Sabmiller-aktien er klar til at kæmpe for, at aktien fortsat vil være noteret på børsen i Johannesburg, hvis selskabet bliver overtaget af bryggeriet AB Inbev.

Sabmiller er det største noterede selskab på børsen i Johannesburg og udgør 12 pct. af børsens værdi. Selskabet beskæftiger mere end 24.000 mennesker i Afrika. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sheng Li
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Reuters.

Sabmiller er det største noterede selskab på børsen i Johannesburg og udgør 12 pct. af børsens værdi. Selskabet beskæftiger mere end 24.000 mennesker i Afrika.

- Sabmiller er et meget vigtigt selskab i den Sydafrikanske økonomi, og det er meget betydningsfuldt for børsen i Johannesburg. Det må forblive på Johannesburg-børsen, siger den administrerende direktør for Public Investment Corp, Dan Matjila, en statsejet sydafrikansk pensionsfond, der er storaktionær i Sabmiller, til Reuters.

Sydafrikanske investorer ejer omkring 10 pct. af Sabmiller, der startede ud som et sydafrikansk bryggeri i området omkring Johannesburg i 1895.

AB Inbev meddelte i sidste måned, at selskabet har henvendt sig til konkurrenten Sabmiller og tilkendegivet, at man ønsker en fusion/en overtagelse. Ifølge Reuters' oplysninger er en fusion mellem de to bryggerigiganter værdisat til en markedsværdi på omkring 275 mia. dollar.

AB Inbev har indtil 14. oktober til at aflægge et bud på Sabmiller.