Syd- og Sønderjylland: NTG Continent

Seks regioner, seks vindere. Alle som én imponerer de regionale vindervirksomheder i virksomhedsdysten Entrepreneur of the Year.

EY Entrepreneur of the Year i Bella Center. Vinder af region Syd- og Sønderjylland, NTG Continent. I midten stående ses dir, Michael Hjort. Den 24. november 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Transportsektoren er ikke for sarte sjæle. Konkurrencen både national og international er benhård, men det har ikke kuet NTG Continent. Tværtimod. Kolding-virksomheden oplever en taktfast fremgang, der både er drevet af organisk vækst og opkøb.

NTG Continent er en del af koncernen Nordic Transport Group. Den blev etableret i 2011 og har siden ædt sig stille og roligt ind på markedet for transport. Koncernen har i dag mere 1.000 trailere, 500 ansatte samt 29 afdelinger i 11 lande. NTG Continent udgør en vægtig del af koncernen. Den kunne sidste år præstere en nettoomsætning på 1,7 mia. kr. og et resultat på 44 mio. kr. Bag virksomheden står Michael Hjort og Jørgen Hansen. Førstnævnte er adm. direktør, sidstnævnte bestyrelsesformand.

Men det er ikke alt. NTG udmærker sig nemlig ved at forankre sit ejerskab hos medarbejderne. Det er også deri, man skal finde en af hovedårsagerne til, at virksomheden bliver ved med at sætte sig på en større og større del af markedet, mener Michael Hjort.

»Vi har brudt med ideen om et begrænset ejerskab. I koncernen er 20 pct. af vores medarbejdere medejere, og det udgør en stor drivkraft. Det er vitterligt positivt og sætter markante spor på væksten. Ingen siger: »Lad os vente lidt«. Alle vil ud over rampen, for det sker for egen vinding,« siger han og tilføjer:

»Derudover har mange af os tidligere prøvet at starte virksomheder. Det giver os den der entreprenante ånd, der gør, at vi alle har lyst til lige at gøre det lidt bedre end sidste gang. Det er en model, der giver resultat.«

Her er de øvrige regionale vindervirksomheder: