Swipp-bankerne har besluttet sig: I denne uge gennemføres de afgørende forhandlinger med Danske Bank

Det kan ende med et forhandlingsresultat allerede sidst på ugen, vurderer flere kilder, for sporet for forhandlingerne blev lagt i sidste uge, og derfor kan det gå hurtigt.

Foto: Thomas Lekfeldt

Danske Bank og bankerne bag Swipp er nu klar til at forhandle en fælles fremtid på plads, skriver Finans.

Fra flere af hinanden uafhængige kilder erfarer Finans, at parterne i denne uge mødes for at gå i gang med realitetsforhandlinger om at koble de tilbageværende 70 banker bag Swipp på Danske Banks betalingsløsning Mobilepay.

Det kan ende med et forhandlingsresultat allerede sidst på ugen, vurderer flere kilder, for sporet for forhandlingerne blev lagt i sidste uge, og derfor kan det gå hurtigt. Det mest realistiske scenario er, at parterne når frem til en løsning, som endegyldigt fjerner Swipp fra landkortet og gør Mobilepay til den tilbageværende mobile betalingsløsning, som alle banker benytter og bakker op om, men som Danske Bank ejer og bestemmer over.

Det vil presse Nets, og for bankerne er ønskescenariet, at en stærk og enig banksektor kan tvinge Nets til at blive en underleverandør til Mobilepay med det mobile dankort, som Nets lancerer i løbet af kort tid.

»Vi skal under forhandlingerne have afklaret indtrædelsesvilkår, pris, udtrædelsesbetingelser og almindelig governance,« siger en central kilde, som ønsker at forblive anonym, til Finans.

Lykkes det mod forventning ikke at lande en aftale med Danske Bank, er Swipp-bankerne klar til at lave en aftale med Nets. Men det er plan B for dem, erfarer Finans.