Swipp-banker går i flyverskjul efter Nordeas chok-exit

»Ingen kommentar«. De største banker bag betalingssystemet Swipp, der netop har lidt et sviende nederlag til Danske Banks MobilePay, har lukket helt ned for kommunikation om emnet.

Foto: Claus Bech

Der er bemærkelsesværdigt stille i de største banker bag betalingssystemet Swipp. Det var oprindeligt de øvrige bankers modtræk til Danske Banks MobilePay, der tog det mobile betalingsmarked med storm.

Torsdag morgen kom det frem, at den største spiller i Swipp-kredsen, Nordea, skifter hest og fremover vil indgå i MobilePay-systemet. Ifølge Nordea-direktør Peter Lybecker skal Nordeas kunder også have adgang til »markedets mest udbredte og perspektivrige betalingsløsning,« som han kalder det.

Det efterlader de øvrige banker - og omverdenen - med spørgsmålet om Swipps fremtid. Men der er umiddelbart ingen svar at få fra storbanker som Jyske Bank, Nykredit og Arbejdernes Landsbank.

»Vi har ikke andre kommentarer end hvad der står i den meddelelse, der er sendt ud,« oplyser Nykredits presseafdeling.

(Artiklen fortsætter under videoindslaget)

 

Der bliver heller ikke svaret hos Jan Kondrup, direktør i brancheforeningen Lokale Pengeinstitutter, hvis medlemmer har satset på Swipp.

Swipp har altid været nummer to i forhold til MobilePay. Se MobilePays udvikling nedenfor.