Swedbank lander større indtægter og indtjening end ventet

Foto: Bob Strong. Det går godt for svenske Swedbank.
Læs mere
Fold sammen

Den svenske storbank Swedbank har overgået markedets forventninger med resultaterne for andet kvartal, fremgår det af onsdagens kvartalsregnskab.

I perioden har banken landet samlede indtægter på 10.393 mio. svenske kr. mod analytikernes forventning på 10.057 mio. svenske kr. ifølge estimater indsamlet af SME Direkt.

Driftsoverskuddet endte på 6026 mio. svenske kr. mod analytikernes estimat på 5701 mio. svenske kr., og det var med til at give et nettooverskud på 4746 mio. svenske kr., som ligeledes var bedre end de ventede 4497 mio. svenske kr. ifølge SME Direkt.

»I løbet af andet kvartal har vi foretaget flere strategiske beslutninger og implementeret initiativer for at kunne levere endnu mere til vores kunder,« udtaler administrerende direktør Birgitte Bonnesen i forbindelse med regnskabet.

Blandt andet har Swedbank i andet kvartal overtaget selskabet Payex, der er en svensk betalingsservicevirksomhed, og derudover har banken indgået et strategisk samarbejde med den franske kapitalforvalter Kepler Cheuvreux.

Swedbank offentliggør ikke finansielle forventninger til helåret, men ifølge Birgitte Bonnesen er der udsigt til et »meget travlt efterår med et højt aktivitetsniveau«.

/ritzau/FINANS