Swatch kaster milliarder efter luksus-juveler

Den schweiziske ur-gigant Swatch har opkøbt den eksklusive juveler Harry Winston for et milliardbeløb for at øge deres prestigesegment med dyre ure og smykker.

Foto: SIGGI BUCHER. Arkivfoto. Swatch Group ejer allerede flere eksklusive ur-mærker, og nu er Harry Winston blevet en del af Swatch-familien.
Læs mere
Fold sammen

Det er en funklende juvel, som den schweiziske ur-gigant Swatch har føjet til selskabets portefølje og prestigesegment. Den eksklusive juveler Harry Winston melder i dag, at Swatch har opkøbt dets ur- og smykkeselskab for et milliardbeløb. Det skriver Reuters.

The Swatch Group, som har base i Schweiz og 30 år på bagen, er verdens største ur-producent. Firmaet ejer allerede adskillige luksus-mærker som Breguet, Blancpain og Jaquet Droz, men har ikke opkøbt et ur-firma i over ti år.

Det ændrer opkøbet af Harry Winston på. Swatch har, ifølge Reuters, købt det eksklusive smykke- og urfirma for 750 mio. dollars, svarende til godt 4,3 milliarder kroner. Hertil skal Swatch tilbagebetale en gæld på 250 mio. dollars.

Opkøbet skal styrke ur-gigantens prestigesegment, skriver The Swatch Group i en pressemeddelelse:

"Harry Winston komplimenterer gruppens prestigesegment perfekt. Vi er glade og stolte over at kunne byde Harry Winston velkommen til Swatch familien - diamanter er stadig en piges bedste ven," siger Nayla Hayek, bestyrelsesformand for The Swatch Group i en pressemeddelelse.

Swatch Group har med opkøbet ikke erhvervet sig Harry Winstons minedrift, men kun deres luksusmærke Harry Winston Inc., som er ur- og smykkedivisionen af Harry Winston.

"Harry Winston mærket har nu et nyt hjem, som kan give det de færdigheder og støtte, som mærket fortjener, så det kan realisere sit sande potentiale," siger bestyrelsesformand og adm. direktør i Harry Winston, Robert A. Gannicott.

Opkøbet skal godkendes af de relevante tilsynsmyndigheder, før det går igennem. Med opkøbet overtager The Swatch Group Harry Winstons ur- og smykkedivision samt dets 535 medarbejdere.