Svindlerne er usynlige på nettet

It-sikkerhed. En ny metode til at svindle net-brugere bliver nu solgt som pakkeløsning. Metoden er næsten umulig at opdage, da hackerne er usynlige.

En sikkerhedsdivision under it-koncernen EMC har afsløret hackernes nyeste våben. Det er en form for phishing-pakke, der bliver solgt og benyttet af svindlere på internettet.

Det drilske ved denne nye plage er, at svindlerne bliver usynlige for netbrugerne. Det drejer sig om det såkaldte Universal Man-in-the-middle Phishing Kit, som kan bruges til sofistikeret svindel på nettet. Mens de udvalgte ofre kommunikerer med en legitim webside, aflurer en usynlig svindlerside ofrenes personlige information uden, at de opdager det.

Det nye Phishing Kit bliver tilbudt som en gratis testversion i et af de netsvindler-fora, som EMC’s sikkerhedsdivision overvåger.

Begynder med en mailSvindelnummeret starter med, at offeret modtager en phishing e-mail. Klikker offeret på et link i e-mailen, bliver vedkommende dirigeret direkte til den falske webside. Derefter kommunikerer offeret med det ægte indhold på den legitime webside videre til den falske.

På denne måde får bedrageren øjeblikkeligt og helt ubemærket adgang til offerets personlige informationer.

-Efterhånden som sikkerheden online bliver bedre og bedre, udvikler bedragerne også nye metoder til at føre internetbrugerne bag lyset og stjæle deres information og værdier. Mange betragter Universal Man-in-the-middle som næste generation phishing. Vi forventer, at denne metode bliver udbredt allerede i løbet af de næste 12 til 18 måneder, siger Andrew Moloney, der er direktør for RSA Security, UK,