Svindlede foreninger giver advokatfirma silkesnoren

De tre rettighedsorganisationer CAB, Filmkopi og Filmret meddeler alle, at de ikke længere er kunder hos Johan Schlüter Advokatfirma, hvor der i øjeblikket verserer en større sag om svindel.

Advokatfirmaet Johan Schlüter har hjemme på Højbro Plads i hjertet af København Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Tvivlen er tilsyneladende ikke kommet Johan Schlüter Advokatfirma til gode i sagen om svindel med rettighedspenge for op mod 100 mio. kroner.

Advokatkontoret har fået silkesnoren af de tre foreninger af tv- og filmproducenter, CAB, Filmkopi og Filmret, der alle oplyser på deres hjemmesider, at administrationen af selskaberne ikke længere ligger hos Johan Schlüter Advokatfirma.

En revisionsundersøgelse har vist, at netop de tre foreninger er blevet svindlet gennem advokatkontorets forvaltning af deres midler. Johan Schlüter Advokatfirma har udpeget en af sine ejere, Susanne Fryland, som kvinden bag den påståede svindel.

Paraplyorganisationen for CAB, Filmkopi og Filmret, Producentforeningen, meddelelte tidligere i dag, at man har indgivet anmeldelse om et kriminelt forhold, men at man ikke har lavet en politianmeldelse af Johan Schlüter Advokatfirma eller enkeltpersoner.

Johan Schlüter Advokatfirma har tilgengæld haft fat i politiet, hvor man har indgivet en formel anmeldelse af Susanne Fryland i det millionstore svindelspørgsmål.

Det københavnske advokatfirma har udlagt sagen som én persons værk, men det har altså ikke været tilstrækkeligt til at formilde de tre foreninger CAB, Filmkopi og Filmret, der altså ikke længere vil benytte sig af Johan Schlüter Advokatfirma.

Berlingske arbejder på at få en kommentar fra Producentforeningen og Johan Schlüter Advokatfirma..