Svindelanklaget ville lokke FCK-spillere

Den bedragerimistænkte erhvervsmand, Per Nørgaard, har tilsyneladende forsøgt at lokke pensionspenge ud af FCK-spillerne.

Er FCK-spillerne blevet lokkede med på svindelmistænkts investeringstilbud? Det er uklart, men den nu politianmeldte Per Nørgaard har i hvert fald forsøgt at tilbyde FCK-spillerne pensionsinvesteringer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manden bag det krakkede og politianmeldte selskab Ceca Formueinvest, Per Nørgaard, planlagde i efteråret 2010 at lokke superligaklubben FC Københavns spillere til at investere deres pensionsopsparing i sit nu fallerede investeringsimperium, der også var VIP-sponsor for FCK. Det skriver Børsen.

Det er uvist, om spillerne har taget mod tilbuddet om pensionsopsparingen, men i dokumenter, som Børsen har fået adgang til, beskrives det i detaljer, hvordan den enkelte FCK-spiller skulle tilbydes en særlig pensionsordning, hvor der kunne indskydes op til 1,7 mio. kroner om året.

Planerne om at få fingrene i FCK-spillernes pensionsopsparinger blev lagt flere måneder efter, at Finanstilsynet 15. marts 2010 fratog Ceca Formueinvest alle tilladelser til at yde investeringsrådgivning og fondsmæglervirksomhed.

Hos FCK's moderselskab, Parken Sport & Entertainment, understreger adm. direktør Anders Hørsholt, at FCK ikke officielt har været med i pensionsplanerne.

"Vi har ingen officiel forbindelse til det der. Hverken via vores spillere eller vores fodboldskoler. Men vi ved selvfølgelig ikke, hvad spillerne individuelt har lavet af aftaler," siger Anders Hørsholt til Børsen.

Manden bag Ceca Formueinvest, Per Nørgaard, er erklæret konkurs og mistænkt for at have snydt investorer for op mod 120 mio. kroner. Samtidig er han politianmeldt for dokumentfalsk af en række af investorerne.