Svindelanklaget advokatfirma er lukket

Johan Schlüter Advokatfirma har tømt hovedsædet. Højst usædvanligt, at advokatfirmaer af den størrelse forsvinder fra jordens overflade, siger ekspert.

Foto: Asger Ladefoged. Advokatfirmaet Johan Schlüter har været ramt af en massiv kunde- og medarbejderflugt, siden det i juli blev beskyldt for at have svindlet med copydan-penge for 100 mio. kr.
Læs mere
Fold sammen

Det kriseramte Johan Schlüter Advokatfirma er nu lukket, skriver Finans.dk.

Advokatfirmaet har været ramt af en massiv kunde- og medarbejderflugt, siden det i juli blev beskyldt for at have svindlet med copydan-penge for 100 mio. kr.

Ifølge Finans.dk er hovedkontoret på Højbro Plads i København nu endeligt tømt, telefonerne er lukket, og det samme er firmaets hjemmeside.

For nylig kunnne Berlingske Business fortælle, at Johan Schlüter Advokatfirma var ved at rømme kontoret, hvor advokatfirmaet på auktionshuset Damonline solgte ud af alt fra hæve-sænkeborde over en osteskærer til et større parti termokander.

Udsalget kom samtidigt med, at advokatfirmaet kom under pres af et erstatningskrav på potentielt 100 mio. kroner, som Producentforeningen mener at have til gode hos Johan Schlüter Advokatfirma i den prominente sag om svindel med rettighedsmidler, som kom frem i løbet af sommeren.

»Jeg er glad for, at Bagmandspolitiet har arbejdet relativt hurtigt og har startet sagen. Jeg kan forstå, at det er en start, og at der kommer mere efterforskning,« har direktør i Producentforeningen, Klaus Hansen, tidligere udtalt til Berlingske Business.

I et forsøg på at redde skuden, hyrede selskabet kurator Pernille Bigaard, men dette lykkedes altså tilsyneladende ikke.

Paul Mollerup, der er direktør i brancheorganisationen Danske Advokater, mener, at nedturen i JSA er ganske opsigtsvækkende.

»Det er højst usædvanligt i Danmark, at advokatfirmaer af den størrelse forsvinder fra jordens overflade,« siger Paul Mollerup til Finans.dk.