Svigtende salg tvinger modeboss til nedjustering

Den børsnoterede modekoncern IC Group med Mads Ryder i spidsen mærker nu en markant afmatning i detailhandelen. Udviklingen i salget er gået i stå, og nu nedjusterer ledelsen forventningen til hele regnskabsåret 2015/16.

Modekoncernen IC Groups koncernchef Mads Ryder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Modehuset IC Group, der står bag mærkerne Tiger of Sweden, By Malene Birger, Peak Performance Saint Tropez og Designers Remix, har i de seneste tre måneder oplevet en tiltagende afmatning i salget. Det betyder, at den samlede omsætning for de første ni måneder af regnskabsåret 2015/16 stort set har været uændret i forhold til sidste år på knap 2,2 milliarder kr.

»I første halvdel af regnskabsåret så vi en positiv omsætningsudvikling i egne butikker. Siden begyndelsen af andet halvår har vi dog set en negativ udvikling i detailhandelen på tværs af alle koncernens brands samt hos vores partnere og kunder. Denne udvikling forværredes markant mod slutning af 3. kvartal og fortsatte ind i april og har påvirket omsætningen i vores egne fysiske butikker,« skriver koncernchef Mads Ryder i kvartalsregnskabet.

Som følge af afmatningen nedjusterer selskabet nu forventningerne til salget for hele året til samme niveau som sidste år.

Som en konsekvens af den lavere end omsætning forventer ledelsen, at koncernens driftsindtjening bliver bliver på ni pct. af omsætningen.Indtil nu har ledelsen ventet en vækst i salget på fire pct. i år og end driftsmargin på 10 pct.

Indtil videre har IC Group imidlertid formået at øge sin driftsindtjening. Mens salget i regnskabsårets første ni måneder har stået i stampe, er driftsindtjeningen vokset med godt 18 pct. til 269 mio. kr. Bundlinjen er indtil videre forbedret med 41 pct. til 215 mio.kr.

To af IC Groups premiumbrands, Peak Performance og By Malene Birger, har i det seneste kvartal haft fald i salget på omkring otte pct., mens det næststørste mærke, Tiger of Sweden, har oplevet en slagsfremgang på 6,6 pct.

Af ikke oplyste årsager skal brandet Tiger of Sweden have ny direktør i stedet for David Thunmarker.

»David har været hos Tiger of Sweden i 13 år - herunder otte som CEO for forretningen. I den periode har Tiger of Sweden realiseret en betydelig vækst, og brandet har opnået en stærk position i Norden og har nu taget hul på en fokuseret international ekspansion,« skriver modekoncernen.

Indtil videre overtager IC Groups topchef, Mads Ryder, rollen som direktør for Tiger of Sweden, indtil der er fundet en afløser for David Thunmarker.

Onsdagens skuffende kvartalsmeddelelse kostede fra børsstart over 8 pct. på aktiekursen.