Svenskerne hepper på Danmark

Der bliver viftet med de rødhvide faner på den anden side af Øresund, når de danske spillere løber på banen mandag til den første kamp ved dette års VM.

Nicklas Bendtner leger med bolden forud for VM. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til trods for, at Bendtner og co. var direkte medvirkende til, at Zlatan og de andre svenske spillere kan holde sommerferie hjemme på sofaen eller pleje golfhandicapet, så hepper langt de fleste svenskere på Danmark, når VM skydes i gang om få dage.

Det viser en undersøgelse, som Canal Digital har foretaget blandt knap 1100 fodboldglade folk på den anden side af Øresund.

Her svarer over hver femte, at de vil holde med Danmark, når landsholdet spiller sin første kamp mod Holland på mandag og efterfølgende krydser klinger med Cameroun og Japan.

Læs også: Danske Bank: Brasilien vinder VM

Det er især i Sydsverige, der er stor opbakning til Morten Olsens tropper. Her sidder hele 37 procent af de adspurgte klar med dannebrog og håber på dansk VM-succes, når klodens største sportsbegivenhed skydes i gang.

”Måske husker svenskerne den juni-aften i ’92, hvor Danmark overraskede alt og alle og vandt EM. I hvert fald er det dejligt med opbakningen fra hinsidan, særligt når nu Danmark kraftigt medvirkede til, at svenskerne ikke kommer til VM denne gang,” siger Catja Middelboe Andersen, der er kommunikationsdirektør hos Canal Digital.

Læs også: Derfor går Danmark ikke videre

Opbakningen til Danmark overgår blandt andet svenskernes forhåbninger til lande som Nigeria, hvor den tidligere svenske landstræner Lars Lagerbeck i dag slår sine folder og Elfensbenskysten, der har den tidligere engelske landstræner Sven Göran Eriksson ved roret.

Trods den store svenske opbakning er der ikke megen tiltro til, at Danmark kan gå hele vejen og vinde turneringen. Her knytter de svenske forventninger sig primært til Spanien, Brasilien og ikke mindst Sydafrika.