Svenskere vil bygge tre boligtårne ved Islands Brygge

Hele tre tårne på 55 meter og med til sammen 160 lejligheder er på vej på Islands Brygge, som får flere og flere indbyggere.

De tre tårne på Bryggen får til sammen 160 lejligheder og bliver 55 meter høje. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NCC Bolig vil opføre alle tre boligtårne, som er mulige på Havnevigen på Islands Brygge. Det melder boligprojektdelen af den svenske byggekoncern NCC få uger efter at have oplevet stor interesse fra boligkøbere ved rejsegildet for det første tårn.

De tre tårne får til sammen 160 lejligheder og bliver 55 meter høje.Køberne af lejlighederne i det første tårn er ved muffen, viser tal fra NCC: Hos 90 procent er husstandsindkomsten over 700.000 kroner om året, og næsten fire ud af fem har enten mellemlang eller lang uddannelse.

NCC Bolig har ligesom en række andre projektudviklere længe været aktiv i det gamle havne-, industri- og arbejderkvarter, som i disse år undergår en forvandling og en fordobling af indbyggertallet, der har passeret 14.000.NCC har også bygget andre lejligheder og rækkehuse og barsler desuden snart med byhuse – rækkehuse med meget små grunde.

Andre projektmagere på Islands Brygge er Walls Copenhagen og det konkursramte Sjælsø Gruppen. Desuden har pensionskasser som PensionDanmark og PKA investeret store beløb i brygge-boliger.