Svenskere skal gøre rent for Falck og politiet

Børsnoteret servicekoncern får stor ordre hos Falck og forlænger samtidig kontrakt med det danske politi.

Den svenske servicekoncern Coor - konkurrent til blandt andre ISS - har fået to store danske aftaler i hus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenske servicekoncern Coor - konkurrent til blandt andre ISS - har fået to store danske aftaler i hus.

I Sydhavnen skal Coor de næste fire år stå for en »komplet serviceløsning« for cirka 550 ansatte i hovedsædet for redningskoncernen Falck. Aftalen omfatter på fagsproget integreret facility management eller IFM. På almindeligt dansk betyder det blandt andet rengøring, arealpleje, indvendig og udvendig vedligehold af bygninger, bygningsteknik samt interne servicefunktioner som reception, post, print, håndtering af kontorartikler og altmuligmandsopgaver.

Læs om den dramatiske direktørfyring i Dansk Facility Management netværk

Læs om seneste regnskabsmelding fra Coor-konkurrenten ISS

Coor har også fået en toårig forlængelse fra 2017 af en lignende aftale med politiet, fordelt på 210 adresser over det ganske land. Dén kontrakt giver Coor en årlig omsætning omkring 200 millioner kroner. Selskabet glæder sig over, at et tilfreds politikorps allerede nu benytter en option eller mulighed for at forlænge den eksisterende femårige aftale med yderligere 24 måneder.

»Vi har samlet set været meget tilfredse med Coors leverance, hvilket den seneste brugertilfredshedsundersøgelse i politiet også underbygger. Desuden har vi opnået vores mål med at effektivisere og spare penge ved at outsource IFM til en privat serviceleverandør,« udtaler afdelingschef Bettina Jensen fra Rigspolitiet i en pressemelding fra Coor.

Servicekoncernen blev grundlagt i 1998 og udspringer fra den svenske byggekæmpe og projektudvikler Skanska. I sommer blev Coor selvstændigt noteret på den svenske børs, og koncernen har omkring 6.600 ansatte, hovedsageligt i Norden. Det årlige salg ligger på små seks milliarder danske kroner.