Svenskere køber Skats store førerbunker

Svensk ejendomsfond har igen været på opkøb i Danmark: Nu er Skats kæmpe kontorhus på Østerbro lagt i indkøbskurven - formentlig til en pris på knap trekvart milliard.

Tietgens Have Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lige inden halvårsregnskabet blev lukket, fik den svenske ejendomsinvestor Niam afsluttet en stor handel i Danmark. Svenskerne har købt ejendomskomplekset Tietgens Have på Østbanegade på Østerbro og ganske tæt på Nordhavn-kvarteret.

Komplekset tæt på Nordhavn Station huser hovedkontoret for Skat, og det er på hele 42.000 kvadratmeter inklusive p-kælder - det svarer nogenlunde til seks fodboldbaner fyldt med skriveborde. Prisen bliver ikke oplyst, men ligger formentlig i underkanten af trekvart milliard kroner.

»Vi er tilfredse med at have gennemført købet af en fuldt udlejet ejendom med god beliggenhed og et stort udviklingspotentiale. Vi har et positivt syn på udsigterne for ejendomsmarkedet i København og Danmark, og vi forventer at foretage yderligere investeringer i de kommende år,« udtaler Niam-topchef Johan Bergman.

Den lokale landechef, Kristian Krogh, har det seneste par år gennemført en række opkøb af danske boliger og kontorer, blandt andet i Ørestad og Vanløse. Også det prisbelønnede og fredede hovedsæde i Lyngby for den krakkede byggekoncern Pihl &Søn er på Niams bøger.

»Tietgens Have er en unik kombination af et stort moderne ejendomskompleks og en fantastisk beliggenhed direkte ved Nordhavn Station og den kommende metro. Vi ser ejendommen som et centralt element i sammenbindingen af det gamle Østerbro og det nye attraktive Nordhavnsområde, og vi glæder os til aktivt at bidrage til at udvikle denne del af København,« siger Kristian Krogh.

Læs om projektet med at »åbne« Nordhavn Station ud mod de store byudviklingsområder

Læs Berlingske Business-portræt af Niam-landechef Kristian Krogh

Ejendommen var ikke annonceret til salg og blev overtaget fra en gruppe af udenlandske pensionskasser. Advokathuset Plesner gav råd til Niam under forløbet.