Svenskere køber gabende tomt Pihl-hovedsæde

Oprydningen efter Pihl-konkursen er nået et skridt videre: Nu er det gamle hovedkontor i Lyngby solgt for små 90 millioner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et lille år efter kollapset i Pihl & Søn er det lykkedes konkursboet at få solgt hovedsædet for landets næststørste byggekoncern.

Med en check på lige knap 90 millioner kroner har den svenske ejendomsforvalter Niam købt den gabende tomme kontorbygning på Nybrovej i Lyngby. Ejendommen på 10.000 kvadratmeter inklusive P-kælder er opført i tre etaper fra 1994-2006.

»Normalt køber vi ikke tomme bygninger, men det er et ekstraordinært godt hus, og vi føler os overbevist om, at der vil være lejere. Huset er bygget som »showcase« af Pihl selv, det har god beliggenhed tæt på motorvej og i gåafstand til Lyngby Station og den kommende letbane,« siger Kristian Krogh, administrerende direktør og partner i Niam Danmark, til Berlingske Business.Med salget - som er sket per 1. juni - får konkursboet efter Pihl & Søn lagt endnu en brik i et kompliceret oprydningspuslespil, som også omfattede næsten 100 igangværende byggeprojekter.

Køberen af Pihl-hovedsædet ser store perspektiver i Lyngby, hvor adskillige byggerier er i gang eller på tegnebrættet. For eksempel er Danica Pension ved at bygge et nyt Microsoft-hovedsæde og flere hundrede boliger, DTU vil udvide for et milliardbeløb, ligesom letbanen er på vej med flere stationer.Handlen er formidlet for Pihl-konkursboet af mæglerhuset Sadolin & Albæk og bringer Niam op på kontorer for cirka halvanden milliard kroner herhjemme – dertil kommer boliger for 2,5-3 milliarder kr.

I efteråret købte Niam kontorer for en lille milliard af Finansiel Stabilitet, og i marts fulgte to køb for yderligere små 400 millioner.

På nordisk planer styrer det partnerejede selskab ejendomme for cirka 18 milliarder kroner.