Svenskere kan tjene milliarder på Genmabs kasseret lægemiddel

Frasalget af lægemidlet, som i dag har vist sig at være meget værdifuldt, var et velovervejet strategisk valg.

Arkivfoto: Genmabs topchef Jan van de Winkel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

I 2012 valgte Genmab at frasælge rettighederne til udviklingen af et kræftlægemiddel til et svensk firma ved navn Cormorant Pharmaceuticals.

Tirsdag kunne Cormorant udmelde, at Bristol-Myers Squibb vil betale op mod 3,4 mia. kr. for lægemidlet.

Det skriver Børsen.

Frasalget af lægemidlet, som i dag har vist sig at være meget værdifuldt, var et velovervejet strategisk valg, som blev truffet i en tid, hvor Genmab var tvunget til at prioritere.

»Det var et lægemiddel, som, vi besluttede, ikke var kerneforretning for os, og vi er glade for, at det har rejst interesse hos et stort medicinalselskab som Bristol-Myers Squibb«, udtaler chef for investor relations i Genmab, Rachel Curtis Gravesen, til Børsen.

Lægemidlet kaldes Humax IL-8 og er et medikament, der stadig er under udvikling. Lægemidlet er rettet mod signalproteinet IL-8, som forværrer forskellige kræfttyper.

Selv om Genmab går glip af en stor gevinst, vil Genmab dog stadig modtage milepælsbetaling samt royalties af et fremtidigt salg.

Bristol-Myers Squibb betaler svenskerne 634 mio. kr. i forskud og op mod 2,8 mia. kr., hvis forudbestemte milepæle bliver mødt.