Svenskere bygger for 800 millioner i Ørestad

Den sidste boliggrund i Ørestad City bliver snart taget i brug - 300 leje-lejligheder er på vej.

De kommende 300 Skanska-boliger er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og er fordelt på fire blokke. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et stort boligområde ved en bypark i Ørestad City får nu bygget på den sidste tomme grund: Den svenske bygge- og udviklingskoncern Skanska vil opføre 300 lejeboliger fordelt på 26.000 kvadratmeter – med aktuelle salgspriser svarer det til en værdi på små 800 mio. kr.

»Vi har skabt et godt, samlet udviklingsprojekt med lejeboliger, og den typiske slutinvestor vil være en institutionel investor (fx pensionskasse, red.),« siger Peter Nymann-Jørgensen, administrerende direktør for Skanska i Danmark, til Berlingske Business.

Grunden ligger ved byparken ud mod C.F. Møllers Allé og den store Ørestads Boulevard og dermed centralt i Ørestad City, et kvarter, som også huser Bella Center og indkøbsmekkaet Field's.

Læs om udvidelsen af Field's med biografcenter

»Der ligger i forvejen godt 1.200 boliger omkring byparken, og nu bliver det sidste hul lukket i denne del af Ørestad. Det er et sikkert tegn på, at Ørestad er et særdeles attraktivt område både for investorer og for boligkøbere,« siger administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen fra udviklingsselskabet By & Havn.

Skanska håber allerede i år at kunne gå i gang med byggeriet, som omfatter fire blokke i 8-12 etager, tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Ud mod Ørestads Boulevard kommer der blandt andet café og dagligvarebutik. Lejlighederne kommer til at svinge i størrelse fra 60-120 kvadratmeter.

Ørestad er planlagt med fire kvarterer: Ørestad Nord med blandt andet DR-byen, IT-universitetet, Nordeas kommende hovedsæde og dele af Københavns Universitet, dernæst det endnu stort set ubebyggede Amager Fælled-kvarter, så Ørestad City og »i bunden« Ørestad Syd med flere boligkomplekser og snart også Royal Arena.