Svenskere bygger boliger for 400 millioner i Ørestad

Dansk projektmager skal opføre 205 boliger i Ørestad Syd for børsnoteret svensk ejendomsselskab.

Projektudvikleren Arkitektgruppen har aftalt at stå for byggeriet af 205 boliger til over 400 millioner kroner i Ørestad Syd med det svenske børsnoterede ejendomsselskab Balder som køber Fold sammen
Læs mere
Projektudvikleren Arkitektgruppen har aftalt at stå for byggeriet af 205 boliger til over 400 millioner kroner i Ørestad Syd med det svenske børsnoterede ejendomsselskab Balder som køber.

Svenskerne investerede for to år siden i 75 boliger i Ørestad og foretager nu sit første køb på projektstadiet.

»Da efterspørgslen på lejlighederne har været betydeligt større, end vi har haft mulighed for at imødekomme, føles det godt nu at kunne fortsætte vores udvikling med flere lejligheder på, hvad vi betragter som Ørestads bedste beliggenhed,« udtaler Erik Selin, administrerende direktør i Balder.

Projektet omfatter både familieboliger og ungdomshybler med udsigt over Amager Fælled. Der er forventet byggestart i første kvartal 2014 og indflytning halvandet år efter.

Arkitektgruppen, med hovedkontor i Odense og afdeling i Ørestad, er med aftalen med Balder oppe på projekter med i alt 355 rækkehuse og lejligheder i den sydligste af Ørestads fire kvarterer.

»Ørestad Syd er i rivende udvikling, og timingen i Balders køb er for os at se helt rigtig,« siger direktør Robin Feddern.

Berlingske Business Ejendomme bringer tirsdag temaartikler om udviklingen i Ørestad - med afsæt i, at Nykredit i sidste uge aflyste planer om at etablere 1.400 stabsjob i bydelen.