Svenske storbanker stormer frem i Danmark

Nordea, Handelsbanken, SEB Enskilda og Swedbank gør fremskridt på det danske marked.

Nordea afleverede onsdag regnskab for første halvår af 2012, som viste en fremgang på godt 3 pct. i udlånsvæksten. Fold sammen
Læs mere
Foto: SCANPIX SWEDEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den svenske invasion på det danske bankmarked forstætter ufortrødent. Nordea, Handelsbanken, SEB Enskilda og Swedbank gør alle fremskridt i det danske.

Nordea afleverede onsdag regnskab for første halvår af 2012, som viste en fremgang på godt 3 pct. i udlånsvæksten. På den samme tid har Danske bank stort set ingen vækst haft, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Og direktør for Nordea Danmark, Michael Rasmussen, ser gerne at banken bliver større.

- Vi er ikke blevet nervøse, og det er meget glædeligt, at vores udlån er vokset. Det centrale er at være en robust bank, men det ville da være dejligt på et tidspunkt at blive endnu større, siger Michael Rasmussen, til Jyllandsposten.

Men der er andre svenske banker, som også vil være med i kampen om at øge den danske markedsandel både i forhold til store og til små kunder. Handelsbanken har i dag 54 danske afdelinger og en markedsandel på cirka 5 pct. i Danmark. Banken laver udlån til både privatkunder og små- samt mellemstore virksomheder. Banken tordner fortsat frem i Danmark med en udlånsvækst i kvartalet på over 20 pct.

Mens Handelsbanken går bredt ind på det danske marked, så satser SEB udelukkende på de helt store danske virksomheder og inden for de seneste tre år har banken skabt udlån for næsten 5 mia. kr. Samtidig satser den sidste storbank, Swedbank, på at komme ind på markedet og kapre danske privatkunder, skriver Jyllandsposten.