Svenske skatter kan sende Nordeas hovedkvarter til Danmark

I frustration over udsigten til øgede skatter og afgifter truer topchefen for storbanken Nordea, Casper von Koskull, med at flytte bankens hovedkvarter væk fra Sverige. Ifølge eksperter kan Danmark være et oplagt bud som ny destination.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

Konkret har den svenske regering foreslået en stigning i afgiften til den såkaldte resolutionsreserve, hvilket altså får Nordea til at true med at flytte hovedkvarter for tredje gang på bare to år.

- Bare resolutionsafgiften gør, at vi ikke kan sige, at vi har samme spilleregler i Sverige som i resten af Europa. Det gør, at vi naturligvis må overvåge og undersøge, hvad der findes af alternativer, siger Casper von Koskull til den svenske avis Dagens Industri.

Lars Krull, der er bankekspert og seniorrådgiver på Aalborg Universitet, ser over for Børsen umiddelbart Danmark og København som det mest oplagte bud for Nordea, hvis en flytning bliver en realitet.

Danmark har således en attraktiv selskabsskat og en dæmpet lønsumsafgift, hvilket ud over en god geografisk position kan spille afgørende ind.

Nordea har over for Børsen ikke ønsket at kommentere yderligere.