Svenske Fingerprint i politisag: Bestyrelsesmedlem anholdt

Den svenske kometaktie Fingerprint Cards er blevet involveret i en politisag. Selskabet oplyser mandag i en børsmeddelelse, at bestyrelsesmedlem Lars Söderfjell og aktieejer og tidligere medarbejder Johan Carlström er blevet anholdt mistænkt for markedsmisbrug i forbindelse med en nedjustering i december 2016.

Arkivfoto. Den svenske kometaktie Fingerprint Cards er blevet involveret i en politisag. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Fabrizio Bensch / Reuters

Den svenske kometaktie Fingerprint Cards er blevet involveret i en politisag. Selskabet oplyser mandag i en børsmeddelelse, at bestyrelsesmedlem Lars Söderfjell og aktieejer og tidligere topchef Johan Carlström er blevet anholdt mistænkt for markedsmisbrug i forbindelse med en nedjustering i december 2016.

På aktiemarkedet falder aktien i Fingerprint Cards med 5,2 pct. til 56,65 svenske kr.

Den 8. december, da nedjusteringen blev offentliggjort, drattede Fingerprint Cards med 10 pct. fra 75,25 svenske kr. til 67,75 svenske kr.

Fingerprint Cards oplyser, at selskabet vil samarbejde med myndighederne i sagen, og at der er tale om forhold, der ikke har betydning for selskabets drift.

Fingerprint Cards, der laver sensorløsninger til genkendelse af en persons identitet ud fra fingeraftryk, havde et svært 2016, hvor aktien faldt med 47 pct. Nedturen kom efter en nærmest fabelagtig kursudvikling i 2015, hvor aktien blev 17-doblet i værdi.

Johan Carlström var administrerende direktør for Fingerprint Cards i perioden maj 2009 frem til maj 2015, hvor han trådte tilbage for at hellige sig et arbejde som udviklingsdirektør. Posten som udviklingsdirektør forlod han i oktober sidste år.