Svensk værkstedskæmpe ved at miste tålmodigheden med Danmark

Bilværkstedskæden Mekonomen har tabt flere hundrede millioner kroner i Danmark, og nu er svenskerne ved at miste tålmodigheden.

Foto: Morten Dueholm

Svenske Mekonomen, der driver bilværksteder og sælger autodele, er godt ved at være godt træt af Danmark.

Mekonomen lukkede i december sidste år alle sine 28 butikker og lagre i Danmark efter tre år, hvor den svenske koncern havde tabt tæt på 400 mio. kr. på det danske marked.

Svenskerne har i stedet valgt at fokusere på nethandel og franchiseværksteder i Danmark, men det er fortsat en møgforrretning, og nu er Mekonomen ved at miste tålmodigheden med Danmark.

I løbet af det seneste kvartal har Mekonomen solgt for 15 mio. svenske kr. til de danske franchisetagere. Men det har givet et tab på ni mio. kr.

I årets første ni månder har omsætningen i Danmark været på 34 mio. kr., og det har Mekonomen tabt 21 mio. svenske kr. på.

Næste år bliver derfor afgørende for Mekonomens fremtid i danmark.

»Vi har set en svagt stigende omsætning, men det går helt og aldeles for langsomt. Stigningstakten skal op, ellers har Danmark ikke nogen større berettigelse i koncernen,« sagde Mekonomens adm. direktør Magnus Johansson, da han onsdag præsenterede værkstedskæmpens kvartalsregnskab. Det skriver Svenska Dagbladet.

»Vi følger denne forretning nøje. Vi skal se forbedringer i 2016,« sagde han videre.

I årets første ni måender har Mekonomen-koncernen solgt for i alt 1,4 milliarder svenske kr. Driftsresultatet er dykket til 168 mio. kr. fra 186 i de første ni måneder af 2014. Nedgangen svarer altså til, hvad der er tabt i Danmark.