Svensk tilsyn beder landets banker have plan for brexit klar

Advarslen kommer forud for, at den britiske befolkning 23. juni skal stemme om, hvorvidt den ønsker at forblive i EU.

Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / POOL. Advarslen kommer forud for, at den britiske befolkning 23. juni skal stemme om, hvorvidt den ønsker at forblive i EU.
Læs mere
Fold sammen

Det svenske finanstilsyn har bedt landets banker, der er aktive i udlandet, om at udarbejde planer for, hvordan de vil håndtere det potentielle chok for finansmarkederne, som et britisk exit fra EU kan risikere at medføre.

Det skriver Bloomberg News.

Advarslen kommer forud for, at den britiske befolkning 23. juni skal stemme om, hvorvidt den ønsker at forblive i EU.

»Vi er i tæt kontakt med bankerne og andre regulerede selskaber, som er essentielle for en velfungerende svensk infrastruktur. Vi sikrer os, at de har beredskabsplaner for begge udfald, og at de har tilstrækkelig kapitalsikring og råder over den fornødne likviditet forud for midsommer-afstemningen,« siger Uldis Cerps, der er leder af det svenske finanstilsyns bankafdeling, til Bloomberg News.

Det svenske finanstilsyn har været i kontakt med bankerne, siden et britisk EU-exit - populært kaldet brexit - blev en mulighed.

Tilsynet vurderer indtil videre, at bankerne har den fornødne likviditet til at håndtere et brexit.

Men de endelige konsekvenser ved et brexit er dog ukendte, påpeger Uldis Cerps.

Sveriges finansielle sektor har aktiver, der svarer til fire gange landets bruttonationalprodukt.

Nordea, der er Sveriges største bank målt på markedsværdi, anslås i sig selv at være over 260 mia. kr. værd, hvilket er knap dobbelt så meget som Deutsche Bank.